Slooppremie 2023: voorwaarden en prijzen

Het plannen van sloop- en heropbouwprojecten kan stressvol zijn, vooral als het gaat om kosten en subsidiemogelijkheden. De slooppremie is een welkome hulp, die in 2023 verlengd wordt met E-peileis E24.



In deze blogpost delen we essentiële informatie over de voorwaarden en het bedrag van de slooppremie in 2023, zodat u goed voorbereid aan uw project kunt beginnen. Ontdek hoe u met de juiste kennis flink kunt besparen op uw volgende bouwproject.

Samenvatting

  • De slooppremie is geld dat mensen krijgen als ze een oud huis afbreken om een nieuw, beter huis te bouwen.
  • De slooppremie wordt verlengd in 2023 en er komt een nieuwe eis bij: het E-peil E24.
  • Je kunt de slooppremie slechts één keer ontvangen, zelfs als je meerdere sloopprojecten hebt.
  • In 2023 bedraagt de slooppremie 10.000 euro per bouwproject.

Wat is de slooppremie?

De slooppremie is geld dat mensen krijgen als ze een oud huis afbreken. Ze krijgen dit geld om een nieuw, beter huis te bouwen. De overheid geeft deze premie, omdat ze wil dat oude huizen met slechte isolatie weggaan.

Zij wil meer nieuwe huizen die goed zijn voor het milieu. Het doel is om minder energie te gebruiken en zo de aarde te helpen.

Iedereen die een oud huis afbreekt kan de slooppremie vragen. Maar er zijn wel regels. Zo moet het oude huis echt weg zijn voordat het geld wordt gegeven. Ook moet er al een plan zijn voor het nieuwe huis.

Pas dan komt iemand in aanmerking voor de premie.

Voorwaarden voor de slooppremie

Voor bouwaanvragen in 2023 wordt de slooppremie verlengd met een E-peileis van E24.

Voor bouwaanvragen in 2023 wordt slooppremie verlengd met E-peileis E24

Goed nieuws voor bouwaanvragen in 2023! De slooppremie wordt verlengd en er komt een nieuwe eis bij, namelijk het E-peil E24. Dit betekent dat je bij het afbreken en heropbouwen van een woning moet voldoen aan deze energie-efficiëntienorm.

Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij je bouwplannen. De slooppremie kan maar één keer ontvangen worden en is gerelateerd aan de Vlaamse Energie. Voor meer informatie over de slooppremie en hoe je deze kunt aanvragen, kun je terecht bij de Vlaamse overheid en de Bouwsite Livios.

Premie kan maar één keer worden ontvangen

Je kunt de slooppremie slechts één keer ontvangen. Dit betekent dat je de premie maar één keer kunt aanvragen en ontvangen, zelfs als je meerdere sloopprojecten hebt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je bouwproject.

Zorg ervoor dat je de premie aanvraagt voor het project waar je het meest van profiteert.

Update 26/09/2023: premie verlengd voor onbepaalde duur

De slooppremie wordt verlengd voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat je ook na 2023 nog steeds aanspraak kunt maken op de premie. De Vlaamse regering heeft besloten om de regeling voort te zetten zonder een specifieke einddatum.

Dit is goed nieuws voor iedereen die plannen heeft om zijn woning te slopen en opnieuw op te bouwen. Je kunt dus blijven profiteren van de financiële ondersteuning van de overheid bij deze duurzame en milieuvriendelijke renovatieprojecten.

Voor Gentenaars met een laag inkomen is er een verhoogde premie

Gentenaars met een laag inkomen kunnen profiteren van een verhoogde premie. Dit betekent dat ze meer geld ontvangen als ze gebruik maken van de slooppremie. Het is een extra steunmaatregel om ervoor te zorgen dat ook mensen met een beperkt inkomen de mogelijkheid hebben om hun woning te slopen en opnieuw op te bouwen.

Het is een manier om iedereen gelijke kansen te geven bij het renoveren en verduurzamen van hun huis.

Hoeveel bedraagt de slooppremie?

In 2023 bedraagt de slooppremie 10.000 euro per bouwproject.

In 2023 is de premie 10.000 euro per bouwproject

In 2023 ontvang je een premie van 10.000 euro voor elk bouwproject waarbij je een woning afbreekt en opnieuw opbouwt. Deze premie is bedoeld om duurzaamheid en energiebesparing te stimuleren.

Let op: de premie geldt per bouwproject, dus ook als je meerdere sloopprojecten hebt, ontvang je maar één keer de premie. Het aanvragen van de premie kan online en moet binnen 3 maanden na goedkeuring van de omgevingsvergunning voor sloop en heropbouw gebeuren.

Premie geldt voor één woning, ook bij meerdere sloopprojecten

Je kunt de slooppremie ontvangen voor één woning, zelfs als je meerdere sloopprojecten hebt. Dit betekent dat je voor elke afzonderlijke woning die je afbreekt en herbouwt, in aanmerking komt voor de premie.

Het maakt niet uit hoeveel sloopprojecten je hebt, zolang het maar om individuele woningen gaat. Dus als je meerdere huizen wilt slopen en opnieuw wilt bouwen, kun je voor elk huis de premie aanvragen.

Hoe vraag je de slooppremie aan?

Je vraagt de slooppremie aan door een online aanvraag in te dienen binnen 3 maanden na de goedkeuring van de omgevingsvergunning voor sloop en heropbouw.

Aanvraag dient online te gebeuren

Je kunt de slooppremie aanvragen door een online aanvraag in te dienen. Het is belangrijk om de aanvraag binnen 3 maanden na goedkeuring van de omgevingsvergunning voor sloop en heropbouw in te dienen.

Het online aanvraagproces zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk de premie kunt aanvragen. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie en documenten bij de hand hebt wanneer je de aanvraag indient.

Op die manier verloopt het proces soepel en kun je snel profiteren van de slooppremie.

Binnen 3 maanden na goedkeuring omgevingsvergunning voor sloop en heropbouw

Na goedkeuring van de vergunning voor sloop en heropbouw, moet je binnen 3 maanden de aanvraag voor de slooppremie indienen. Dit is een belangrijke deadline om in gedachten te houden.

Zorg ervoor dat je tijdig de aanvraag online invult om in aanmerking te komen voor de premie.

Waar kan je terecht voor meer informatie?

Voor persoonlijke vragen en klachten kan je terecht bij Gentinfo.

Voor persoonlijke vragen en klachten: Gentinfo

Heb je persoonlijke vragen of klachten over de slooppremie? Neem dan contact op met Gentinfo. Zij kunnen je verder helpen en je vragen beantwoorden. Gentinfo is de plek waar je terecht kunt voor allerlei informatie en hulp in Gent.

Ze zijn er om jou te ondersteunen en te zorgen dat je de juiste informatie krijgt. Aarzel niet om contact met hen op te nemen als je vragen hebt of klachten wilt indienen.

Nuttige links

Op zoek naar meer informatie over de slooppremie? Hier zijn enkele nuttige links die je kunnen helpen. Je kunt de website van de Vlaamse overheid bezoeken voor gedetailleerde informatie over de voorwaarden en het aanvraagproces.

Daarnaast kun je ook de Bouwsite Livios raadplegen, waar je nuttige artikelen en tips kunt vinden met betrekking tot sloop- en heropbouwwerken. Vergeet ook niet om de Stad Gent te volgen op sociale media om op de hoogte te blijven van eventuele updates en nieuws over de slooppremie.

Volg de Stad Gent op sociale media.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en informatie over de slooppremie door de Stad Gent te volgen op sociale media. Je kunt hen volgen op verschillende platformen, zoals Facebook, Twitter en Instagram.

Op deze manier krijg je direct updates over eventuele veranderingen of nieuwe informatie met betrekking tot de slooppremie. Ook kun je via sociale media vragen stellen aan de Stad Gent of klachten indienen als dat nodig is.

Volg ze vandaag nog om geen enkel belangrijk nieuws te missen!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de Slooppremie 2023: Prijs en Voorwaarden?

De Slooppremie 2023 is een beloning van de Vlaamse Energie voor de afbraak en heropbouw van leegstande gebouwen die niet voldoen aan de Epeileis E.

2. Hoe werkt de Sloop en heropbouwpremie?

De Sloop en heropbouwpremie geldt voor een periode van een maand. Je moet alle gegevens bij de Registers van Wervik opgeven om de premie te krijgen.

3. Wat is het %btw tarief voor de Slooppremie 2023?

Voor de Slooppremie 2023: Prijs en Voorwaarden, geldt een %btw-tarief. Dit tarief kan veranderen, dus neem altijd even contact op met Vlaamse Energie voor de laatste info.

4. Waarom is de Slooppremie belangrijk voor de Energietransitie?

De slooppremie helpt bij de energietransitie door oude, energie-ongunstige gebouwen te vervangen door nieuwe, efficiëntere gebouwen.