Ensuite badkamer: mogelijkheden en prijzenDroom je van een luxe en comfortabele ensuite badkamer? Deze trend, waarbij de badkamer naadloos aansluit op je slaapkamer, wint aan populariteit bij zowel huiseigenaren als hotelbezoekers.

In deze blog duiken we in de wereld van de ensuite badkamers, waarin we de voordelen, nadelen en praktische tips voor het realiseren van jouw droom ensuite badkamer bespreken. Blijf lezen als je klaar bent voor een flinke dosis inspiratie en handige weetjes!

Samenvatting

 • Een ensuite badkamer is een combinatie van een voor- en achterkamer met schuifdeuren ertussen, gelegen in je slaapkamer. Het geeft je het gevoel alsof je in een luxe hotel verblijft.
 • Voordelen van een ensuite badkamer zijn onder andere een groter gevoel van privacymeer loopruimte en het creëren van een hotelgevoel in je eigen huis.
 • Bij het installeren van een ensuite badkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, zoals plaatsing, loodgieterswerk, ventilatie, privacy, verlichting, waterdichting, opslagruimte, stijl en design, budget en professionele hulp.

Wat is een Ensuite Badkamer?

Een ensuite badkamer is een combinatie van een voor- en achterkamer met schuifdeuren ertussen, gelegen in je slaapkamer.

Een combinatie van voor- en achterkamer met schuifdeuren ertussen

Een ensuite badkamer heeft vaak een voor- en achterkamer. Deze kamers zijn met elkaar verbonden door schuifdeuren. Het is makkelijk om van de ene kamer naar de andere te gaan. Deze opstelling zorgt voor meer ruimte.

De schuifdeuren geven ook een luxe gevoel. Ze zijn goed voor privacy en stijl. Het is een mooi gezicht als de deuren open of dicht zijn. Je krijgt het gevoel alsof je in een chic hotel bent.

Dit ontwerp zorgt voor plezier en comfort.

In je slaapkamer

Een ensuite badkamer is een badkamer die direct grenst aan je slaapkamer. Dit betekent dat je vanuit je slaapkamer rechtstreeks toegang hebt tot de badkamer zonder door de gang te hoeven lopen.

Het creëert een gevoel alsof je in een hotel bent, waar je niet ver hoeft te lopen om naar de badkamer te gaan. Het hebben van een ensuite badkamer in je slaapkamer zorgt voor extra gemak en privacy, en geeft je het gevoel van luxe en comfort in je eigen huis.

Het kan een perfecte toevoeging zijn voor wie graag geniet van het ultieme ontspanningsgevoel in de eigen slaapruimte. We gaan verder met de voordelen en nadelen van een ensuite badkamer.

Hotelgevoel

In een ensuite badkamer kun je genieten van het hotelgevoel in je eigen huis. Met een combinatie van voor- en achterkamer, gescheiden door schuifdeuren, voelt het alsof je een luxe hotelkamer binnenstapt.

Het is een geweldige manier om extra privacy te creëren en je slaapkamer een ruimtelijkere uitstraling te geven. Met inspiratie en praktische tips kun je de perfecte ensuite badkamer creëren en genieten van het ultieme hotelgevoel bij jou thuis.

Voordelen en Nadelen

– Voelt als een luxe hotelkamer.

– Groter gevoel van privacy.

– Creëren van loopruimte.

– Mogelijkheden en kosten.

Voelt als een luxe hotelkamer

Een ensuite badkamer voelt als een luxe hotelkamer. Het is een combinatie van een voor- en achterkamer met schuifdeuren ertussen, allemaal in je eigen slaapkamer. Het geeft je het gevoel alsof je in een hotel verblijft, waar je kunt genieten van privacy en comfort.

Het creëert ook een groter gevoel van ruimte en geeft je de mogelijkheid om je eigen loopruimte te hebben. Het hebben van een ensuite badkamer kan verschillende mogelijkheden bieden, zoals een slaapkamer met een bad of douche, of zelfs een volledige badkamer in je slaapkamer.

Het is belangrijk om de juiste ensuite badkamer te kiezen die past bij jouw behoeften en budget. Vergelijk offertes van installateurs en bekijk de realisaties van specialisten om de beste keuze te maken.

Groter gevoel van privacy

Een van de voordelen van een ensuite badkamer is het grotere gevoel van privacy. Omdat de badkamer direct verbonden is met je slaapkamer, hoef je geen gedeelde ruimte te delen met andere huisgenoten.

Dit betekent dat je meer rust en stilte hebt om van je badkamermomenten te genieten. Bovendien kun je je persoonlijke spullen op een handige manier inrichten, zoals handdoeken en toiletartikelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over anderen die ze gebruiken.

Het creëert echt een eigen toevluchtsoord voor jezelf waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

In combinatie met schuifdeuren tussen de voor- en achterkamers, kan een ensuite badkamer ook zorgen voor extra privacy in andere delen van het huis. De schuifdeuren kunnen gemakkelijk gesloten worden, waardoor lawaai en drukte worden buitengesloten.

Creëren van loopruimte

Een van de voordelen van een ensuite badkamer is dat het je extra loopruimte geeft. Door je badkamer direct aan je slaapkamer te koppelen, kun je de rest van je huis efficiënter inrichten.

Je hoeft niet meer lange gangen door te lopen om naar de badkamer te gaan. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je meer ruimte hebt voor andere dingen in huis.

Bij het ontwerpen van je ensuite badkamer kun je ervoor kiezen om schuifdeuren te gebruiken, waardoor je nog meer loopruimte hebt en de ruimtes flexibel kunt indelen. Zo creëer je een prettige en functionele leefruimte waarin je gemakkelijk kunt bewegen zonder belemmeringen.

Mogelijkheden en kosten

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om het creëren van een ensuite badkamer. Je kunt ervoor kiezen om een slaapkamer te combineren met een bad, douche, toilet, wastafel en inloopkast.

Een andere optie is om alleen een douche of alleen een bad in de slaapkamer te plaatsen. Ook kun je ervoor kiezen om een volledige badkamer in je slaapkamer te hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om andere ruimtes, zoals een zolderkamer of inloopkast, te transformeren tot een ensuite badkamer.

De kosten variëren afhankelijk van de gekozen opties en materialen, dus het is verstandig om offertes te vergelijken en te kijken naar de inbegrepen diensten en de uitvoeringstermijn.

Een Vrijstaand bad in de Slaapkamer

Bij het installeren van een vrijstaand bad in de slaapkamer moet je rekening houden met aspecten zoals de aansluiting op vochtafvoer, het afsluiten van de badkamer en het waarborgen van privacy.

Wat te overwegen bij het installeren

Bij het installeren van een ensuite badkamer zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Plaatsing: Bepaal waar je de ensuite badkamer wilt hebben in je slaapkamer. Denk na over de beste plek die zowel praktisch als esthetisch is.
 • Loodgieterswerk: Zorg ervoor dat je rekening houdt met de benodigde leidingen en afvoeren voor het toilet, de wastafel, douche en eventueel een vrijstaand bad. Bedenk waar deze aansluitingen het beste kunnen worden geplaatst.
 • Ventilatie: Een goede ventilatie is essentieel in een ensuite badkamer om vochtproblemen te voorkomen. Overweeg een raam of ventilatiesysteem om voldoende luchtcirculatie te garanderen.
 • Privacy: Bedenk hoe je privacy kunt behouden in de ensuite badkamer. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld gebruik te maken van schuifdeuren of speciale scheidingswanden.
 • Verlichting: Plan de juiste verlichting voor zowel functionele als sfeervolle doeleinden. Denk aan spotjes boven de wastafel en dimbare verlichting voor een ontspannen sfeer.
 • Waterdichting: Zorg ervoor dat de vloer en wanden van de ensuite badkamer goed waterdicht zijn om lekkages te voorkomen. Overweeg het gebruik van tegels of waterbestendige materialen.
 • Opslagruimte: Denk na over voldoende opbergruimte voor handdoeken, toiletartikelen en andere benodigdheden. Kies voor slimme opbergoplossingen zoals ingebouwde kasten of wandplanken.
 • Stijl en design: Bedenk welke stijl en design je wilt voor de ensuite badkamer. Kies materialen, kleuren en accessoires die goed passen bij de rest van je slaapkamer en persoonlijke smaak.
 • Budget: Stel een budget vast voor de installatie van de ensuite badkamer. Houd rekening met kosten zoals materiaal, arbeid en eventuele extra’s zoals luxe armaturen.
 • Professionele hulp: Overweeg om een professional in te schakelen voor het ontwerpen en installeren van de ensuite badkamer. Zij hebben de expertise om ervoor te zorgen dat alles correct wordt uitgevoerd.

Hoe aan te sluiten op vochtafvoer

Om je ensuite badkamer aan te sluiten op de vochtafvoer, zijn er een paar stappen die je kunt volgen:

 • Zorg ervoor dat de afvoerleidingen correct zijn aangesloten op het rioolsysteem.
 • Controleer of er voldoende helling is in de afvoerleidingen om een goede waterstroom te garanderen.
 • Gebruik hoogwaardige en waterbestendige materialen voor de afvoerbuizen en -fittingen.
 • Zorg voor een goede afdichting rondom de afvoeren van de wastafel, douche en toilet om lekkages te voorkomen.
 • Overweeg het gebruik van een douchegoot of drain om het water efficiënt af te voeren.
 • Installeer indien nodig een ventilatiesysteem om vochtproblemen in de ensuite badkamer te voorkomen.

Hoe de badkamer af te sluiten

 • Sluit de badkamer af met een deur die past bij de stijl van je interieur
 • Overweeg het gebruik van schuifdeuren voor een moderne uitstraling en om ruimte te besparen
 • Kies voor een deur met geluidsisolatie als privacy belangrijk is
 • Installeer gordijnen of jaloezieën voor ramen in de badkamer om nieuwsgierige blikken buiten te houden
 • Plaats een douchewand of scherm om spatten en wateroverlast te voorkomen
 • Overweeg het toevoegen van een ventilatiesysteem om vocht en geurtjes af te voeren
 • Zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte is in de badkamer, zodat je persoonlijke spullen netjes kunt opruimen
 • Verlicht de badkamer op een manier die zowel functioneel als sfeervol is

Hoe je privacy te garanderen

 • Plaats een deur of schuifdeur tussen de slaapkamer en de ensuite badkamer.
 • Overweeg het gebruik van getint glas of raamfolie voor extra privacy.
 • Installeer een badkamerventilator om ongewenste geluiden te verminderen.
 • Zorg voor raambekleding zoals gordijnen, jaloezieën of rolluiken om nieuwsgierige blikken buiten te houden.
 • Creëer afscherming met behulp van scheidingswanden of kamerschermen.
 • Kies voor dichte kasten of opbergmeubels om persoonlijke spullen uit het zicht te houden.
 • Overweeg geluidsisolatie in de muren om geluidsoverdracht te verminderen.
 • Plaats voldoende verlichting in de badkamer om privacy te waarborgen bij het gebruik van de ruimte.

Mogelijkheden voor een Ensuite Badkamer

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een ensuite badkamer in je huis. Benieuwd naar de opties? Lees verder!

Slaapkamer met bad

Een slaapkamer met een bad erin is een veelvoorkomende optie voor een ensuite badkamer. Het is een geweldige manier om een ​​ontspannen en luxe sfeer te creëren in je slaapkamer.

Met een bad in je slaapkamer heb je altijd de mogelijkheid om een ​​lekker warm bad te nemen, zonder dat je naar een andere kamer hoeft te gaan. Het voegt ook een vleugje elegantie toe aan de ruimte en geeft je het gevoel alsof je in een chique hotel verblijft.

Als je wilt genieten van een mooi bad in je eigen slaapkamer, is dit zeker iets om te overwegen bij het ontwerpen van je ensuite badkamer.

Slaapkamer met douche

Een ensuite badkamer in je slaapkamer met een douche kan een geweldige toevoeging zijn aan je huis. Het biedt veel gemak, vooral als je ’s ochtends snel wilt douchen voordat je aan je dag begint.

Het gevoel van privacy is ook groter, omdat je de badkamer niet hoeft te delen met anderen. Je kunt genieten van een ontspannende douche in je eigen privéruimte. Zorg ervoor dat je bij het plannen van een ensuite badkamer met douche rekening houdt met de juiste afvoer en afsluiting om mogelijke problemen te voorkomen.

Slaapkamer met volledige badkamer

Een slaapkamer met een volledige badkamer is een fantastische toevoeging aan je huis. Het biedt alle gemakken van een eigen badkamer, direct naast je slaapkamer. Dit betekent dat je niet meer de gang over hoeft voor het toilet of om je tanden te poetsen.

Je hebt ook privacy en comfort binnen handbereik. Het installeren van een volledige badkamer in je slaapkamer kan iets duurder zijn, maar het is zeker de moeite waard als je wilt genieten van het gemak en de luxe van een eigen badkamer.

Andere ruimtes met een ensuite badkamer

Niet alleen slaapkamers kunnen profiteren van een ensuite badkamer, maar ook andere ruimtes in huis. Denk aan zolderkamers die worden omgebouwd tot een gastensuite, waarbij de badkamer direct verbonden is met de slaapruimte.

Ook inloopkasten kunnen worden omgetoverd tot een luxe ensuite badkamer, zodat je ’s ochtends direct vanuit je kledingkast onder de douche kunt stappen. En wat dacht je van een toilet en wastafel in de studeerkamer, zodat je niet steeds de trap op hoeft naar de badkamer?.

Door een ensuite badkamer te creëren in andere ruimtes dan de slaapkamer, kun je optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte in huis. Zo creëer je niet alleen extra gemak en comfort, maar het voegt ook een vleugje luxe toe aan elke ruimte.

Hoe Kies je de Juiste Ensuite Badkamer

Vergelijk offertes van installateurs en bekijk realisaties van specialisten.

Bron van je water

Het is belangrijk om de bron van het water in je ensuite badkamer te overwegen. Denk na over waar je water vandaan komt en welke contaminanten je wilt verwijderen. Vergelijk de filtercapaciteit en vervangingsfrequentie van verschillende filtersystemen.

Vraag ook offertes aan bij verschillende installateurs en bekijk realisaties van specialisten om een goed idee te krijgen van wat er mogelijk is. Vergeet niet prijzen, uitvoeringstermijnen en materialen te vergelijken, zodat je de juiste keuze voor jouw ensuite badkamer kunt maken.

Contaminanten die je wilt verwijderen

Bij het kiezen van een ensuite badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de contaminanten die je wilt verwijderen. Dit zijn ongewenste stoffen of deeltjes die aanwezig kunnen zijn in het water, zoals chloor, lood of bacteriën.

Het is essentieel om te kiezen voor een waterfilterinstallatie die deze contaminanten effectief kan verwijderen. Let ook op de filtercapaciteit en vervangingsfrequentie om ervoor te zorgen dat het water altijd schoon en veilig is.

Vergelijk de offertes van installateurs en bekijk realisaties van specialisten om de beste optie voor jouw ensuite badkamer te vinden.

Filtercapaciteit en vervangingsfrequentie

Zorg ervoor dat je bij het kiezen van een ensuite badkamer ook let op de filtercapaciteit en de vervangingsfrequentie van het filtersysteem. Dit is belangrijk omdat het zorgt voor schoon en gezond water.

Controleer welke bron van water je hebt en welke verontreinigingen je wilt verwijderen. Vergelijk ook de filtercapaciteit van verschillende systemen en hoe vaak de filters moeten worden vervangen.

Het is ook een goed idee om offertes van installateurs te vergelijken en te kijken naar de realisaties van specialisten. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is en wat inbegrepen is in de prijs.

Vergelijk offertes van installateurs

Vergelijk offertes van installateurs om de beste deal te krijgen. Hier zijn een paar punten om op te letten tijdens het vergelijken:

 • Kijk naar de prijs en zorg ervoor dat deze binnen je budget past.
 • Controleer de reputatie en ervaring van de installateurs.
 • Vraag om referenties en lees recensies van eerdere klanten.
 • Zorg ervoor dat alle benodigde werkzaamheden inbegrepen zijn in de offerte.
 • Vergeet niet te vragen naar eventuele extra kosten, zoals voorrijkosten of materiaalkosten.
 • Vergelijk ook de garantievoorwaarden die door elke installateur worden geboden.

Bekijk realisaties van specialisten

Bekijk realisaties van specialisten om inspiratie op te doen en ideeën te krijgen voor je eigen ensuite badkamer. Hier zijn enkele mogelijkheden die je kunt overwegen:

 • Kies een minimalistisch ontwerp met strakke lijnen en neutrale kleuren voor een moderne uitstraling.
 • Ga voor een romantische sfeer met zachte verlichting, bloemmotieven en vintage meubels.
 • Creëer een luxe spa – gevoel met marmeren tegels, glazen douchewanden en een regendouche.
 • Gebruik natuurlijke materialen zoals hout en steen om een rustgevende en organische uitstraling te creëren.
 • Maak gebruik van slimme opbergoplossingen, zoals ingebouwde kasten en verborgen planken, om de ruimte optimaal te benutten.

Vergelijk voorgestelde materialen

 • Bekijk de materialen die installateurs voorstellen
 • Vergelijk de kwaliteit van de voorgestelde materialen
 • Let op de duurzaamheid en onderhoudsgemak van de materialen
 • Overweeg het uiterlijk en stijl van de materialen
 • Kijk naar eventuele garanties op de materialen
 • Denk na over hoe goed de materialen passen bij je bestaande interieur

Wat is inbegrepen in de prijs?

Als je een ensuite badkamer wilt laten bouwen, vraag je je misschien af wat er allemaal inbegrepen is in de prijs. Over het algemeen omvat de prijs het ontwerp, de materialen, de installatie en eventuele extra’s zoals verlichting en accessoires.

Sommige aannemers bieden ook een garantie op het werk. Het is belangrijk om offertes van verschillende installateurs te vergelijken om de beste prijs en kwaliteit te vinden. Zorg ervoor dat je ook duidelijkheid krijgt over de uitvoeringstermijn, zodat je weet wanneer je kunt genieten van je nieuwe ensuite badkamer.

Uitvoeringstermijn

De uitvoeringstermijn van een ensuite badkamer kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het project en de beschikbaarheid van materialen en vakmensen.

Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van de renovatie. Het is raadzaam om offertes van verschillende installateurs te vergelijken en de voorgestelde uitvoeringstermijn te bespreken.

Zo kun je realistische verwachtingen hebben over wanneer je kunt genieten van je nieuwe ensuite badkamer.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een ensuite badkamer?

Een ensuite badkamer is een aangrenzende badkamer en slaapkamer die vaak ook een inloopkast heeft.

2. Welke dingen heeft een ensuite badkamer nodig?

De ensuite badkamer heeft gewoonlijk een douche, een vrijstaand bad, een wastafel, een toilet, en opbergruimte. Ook zijn er handdoeken, een kraan, een spiegel en goede verlichting nodig.

3. Zijn er tips voor het maken van een ensuite badkamer?

Ja, je kunt inspiratie en tips vinden voor een ensuite badkamer met schuifdeuren tussen de voor- en achterkamer.

4. Wat zijn de Do’s en Don’ts voor een ensuite badkamer?

Voor het kiezen van de juiste badkamertegels tot plaatsing van de douche en wastafel, zijn er verschillende do’s en don’ts voor het creëren van de perfecte ensuite badkamer in huis.

5. Waarom zou ik kiezen voor een ensuite badkamer?

Een ensuite badkamer geeft extra comfort en privacy. Daarnaast kan het de waarde van je huis verhogen.