Verbouwingswerken Antwerpen

Het verbouwen van je woning in Antwerpen

Antwerpen is een oude stad, waarin veel oude woningen staan. Veel van deze woningen voldoen niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Dit kan hinderlijk zijn als je in een dergelijke woning woont omdat je een bepaalde mate van gemak mist, maar het kan ook problemen opleveren, zoals vochtproblemen of het onnodige verbruiken van energie. Om je woning weer aan de eisen van deze tijd te laten voldoen kun je verbouwingswerken Antwerpen laten uitvoeren. Daarbij kun je kiezen voor grote verbouwingen, maar soms kun je al een stuk beter af zijn met het enkel laten uitvoeren van kleine werken. Wil je je verbouwingswerken Antwerpen echt grondig aanpakken dan moet je gaan voor een totaalrenovatie van je woning.Wat is renovatie eigenlijk?

Renovatie, het wordt zo gemakkelijk gezegd maar weten de meeste mensen wel wat renovatiewerken uitvoeren betekend? Een renovatie, of verbouwing, is het geheel of gedeeltelijk vernieuwen van een bestaande woning of pand, waardoor het weer voldoet aan de huidige maatstaven. Je kunt dan na de renovatiewerken weer wonen in een pand die volledig voldoet aan alle moderne gebruiksgemakken, maar je woont toch nog in een oud pand. In de meeste gevallen zullen de renovatiewerken bestaan uit het renoveren van de badkamer en de keuken. Deze woongedeeltes zijn het meest onderhevig aan trends, nieuwe technische mogelijkheden en slijtage. Het spreekt dan ook voor zich dat verbouwingen aan badkamer en keuken de meest uitgevoerde verbouwingswerken Antwerpen zijn.

Totaalrenovatie

Een totaalrenovatie is een volledige en complete renovatie van je bestaande woning. Bij totaalrenovatie wordt dan ook alles in huis aangepakt. In feite wordt eerst de gehele woning van binnen gestript en weer volledig opnieuw opgebouwd met de nieuwste en modernste materialen. Dit is een zeer ingrijpende ingreep die veel voorbereiding en tijd kost. Voorbeelden van zaken die bij een totaalrenovatie aangepakt kunnen worden zijn: vernieuwing van alle leidingen voor water, elektriciteit, verwarming en eventueel vervanging van cv ketel, een nieuwe keuken en nieuwe badkamer, een nieuwe bezetting van de muren en nieuwe vloeren, nieuwe en betere deuren en ramen en eventueel vernieuwing van het dak en opknappen van de buitengevels.

Een aannemer inhuren

Als je een klein beetje handig bent, kun je kleine werken misschien zelf nog uitvoeren, maar voor grote renovatiewerken of een totaalrenovatie is een aannemer inhuren noodzakelijk. Ga voordat je met de verbouwingswerken Antwerpen start dan ook eerst offerte van verschillende aannemers vergelijken zodat je een goede keuze kunt maken voor de aannemer die bij jou past. Probeer de aannemer ook op geleverde kwaliteit te schatten en laat je niet enkel leiden door de laagste prijs. Kwaliteit is immers belangrijker dan dat er later problemen ontstaan omdat je voor de goedkoopste aannemer hebt gekozen.