Douchewand glas: soorten, maten en prijzen 2023

Douchewand glas: soorten, maten en prijzen 2023Als je op zoek bent naar een nieuwe douchewand, is glas een uitstekende keuze. Een douchewand van glas geeft je badkamer een moderne uitstraling en zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Bovendien is glas duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. In dit artikel zullen we verschillende soorten douchewanden van glas bespreken, de beschikbare maten en de prijzen voor het jaar 2023.

Soorten douchewanden van glas

Er zijn verschillende soorten douchewanden van glas waaruit je kunt kiezen. Hieronder worden enkele populaire opties besproken:

1. Transparante douchewand

Een transparante douchewand is een tijdloze keuze. Het heldere glas zorgt ervoor dat je de volledige badkamer kunt zien, wat een ruimtelijk effect geeft. Daarnaast laat deze douchewand veel licht door, waardoor je badkamer er helder en fris uitziet.

2. Gezandstraalde douchewand

Een gezandstraalde douchewand is ideaal als je wat meer privacy wilt. Het glas is behandeld met zandstralen, waardoor het een matte uitstraling krijgt. Hierdoor kun je nog steeds genieten van natuurlijk licht, maar wordt het zicht van buitenaf beperkt.

3. Gekleurde douchewand

Wil je wat kleur toevoegen aan je badkamer? Kies dan voor een gekleurde douchewand van glas. Er zijn verschillende kleuropties beschikbaar, van subtiel tot opvallend. Een gekleurde douchewand kan een echt statement maken in je badkamer.

Maten van douchewanden van glas

Douchewanden van glas zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen die past bij jouw badkamer. Hieronder vind je de meest voorkomende maten:

1. 80×200 cm

Deze maat is geschikt voor kleinere badkamers. Het biedt voldoende ruimte om comfortabel te douchen, zonder dat de douchewand te veel ruimte in beslag neemt.

2. 90×200 cm

Dit is een populaire maat voor douchewanden van glas. Het biedt iets meer ruimte dan de 80×200 cm maat, waardoor je wat meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het douchen.

3. 120×200 cm

Voor een ruimere douchecabine is de 120×200 cm maat een goede keuze. Deze maat geeft je voldoende ruimte om comfortabel te douchen en biedt een luxere uitstraling.

Prijzen van douchewanden van glas in 2023

De prijzen van douchewanden van glas kunnen variëren, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de afmetingen. Hieronder vind je een indicatie van de prijzen voor het jaar 2023:

1. Transparante douchewand

De prijs voor een transparante douchewand begint meestal rond de €200 en kan oplopen tot €1000 of meer, afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

2. Gezandstraalde douchewand

Een gezandstraalde douchewand is over het algemeen iets duurder dan een transparante douchewand. De prijzen kunnen variëren van €300 tot €1500, afhankelijk van de afmetingen en het merk.

3. Gekleurde douchewand

Een gekleurde douchewand is vaak de duurste optie. De prijzen beginnen meestal rond de €500 en kunnen oplopen tot €2000 of meer, afhankelijk van de kleur, afmetingen en het merk.

Conclusie

Een douchewand van glas is een uitstekende keuze voor een moderne badkamer. Er zijn verschillende soorten douchewanden van glas beschikbaar, zoals transparant, gezandstraald en gekleurd. Daarnaast zijn er verschillende maten en prijsklassen om aan jouw specifieke wensen en budget te voldoen. Zorg ervoor dat je de juiste maat en stijl kiest die past bij jouw badkamer. Een douchewand van glas zal niet alleen functioneel zijn, maar ook een prachtige toevoeging aan je badkamerinterieur.

Veelgestelde vragen

1. Kan een douchewand van glas gemakkelijk breken?

Nee, douchewanden van glas zijn gemaakt van gehard glas, wat ze duurzaam en sterk maakt. Ze zijn bestand tegen dagelijks gebruik en zullen niet gemakkelijk breken.

2. Hoe onderhoud ik een douchewand van glas?

Een douchewand van glas is gemakkelijk schoon te houden. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte spons of doek om vuil en zeepresten te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het glas kunnen beschadigen.

3. Kan ik een douchewand van glas zelf installeren?

Hoewel het mogelijk is om een douchewand van glas zelf te installeren, wordt het aanbevolen om dit door een professional te laten doen. Een professionele installatie zorgt voor een correcte plaatsing en voorkomt eventuele schade.

4. Kan ik een douchewand van glas op maat laten maken?

Ja, veel leveranciers bieden de mogelijkheid om een douchewand van glas op maat te laten maken. Dit is ideaal als je een specifieke maat nodig hebt die niet standaard verkrijgbaar is.

5. Hoe lang gaat een douchewand van glas mee?

Een douchewand van glas kan jarenlang meegaan, mits deze goed wordt onderhouden. Gehard glas is duurzaam en bestand tegen dagelijks gebruik, waardoor je er lang plezier van zult hebben.