Koper gevelbekleding: prijs, voordelen en soorten + alternatieven 

Koper gevelbekleding: prijs, voordelen en soorten + alternatievenWelkom bij ons artikel over koper gevelbekleding! In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over koper gevelbekleding, inclusief de prijs, voordelen, verschillende soorten en alternatieven. Als je op zoek bent naar een duurzame en esthetisch aantrekkelijke bekledingsoptie voor je gevel, dan is koper zeker het overwegen waard.

Wat is koper gevelbekleding?

Koper gevelbekleding is een populaire keuze bij zowel woningen als commerciële gebouwen vanwege zijn unieke uitstraling en duurzaamheid. Het wordt gebruikt om de buitenkant van gebouwen te bedekken en beschermt ze tegen weersinvloeden, zoals regen, wind en zonlicht. Koper heeft een lange levensduur en kan tientallen jaren meegaan zonder veel onderhoud.

Voordelen van koper gevelbekleding

Koper gevelbekleding biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen, waaronder:

 • Esthetisch aantrekkelijk: Koper heeft een unieke uitstraling die met de tijd prachtig veroudert. Het kan een gebouw een elegante en luxe uitstraling geven.
 • Duurzaamheid: Koper is bestand tegen corrosie, rot en insecten, waardoor het een duurzame keuze is voor gevelbekleding.
 • Weerbestendig: Koper is bestand tegen alle weersomstandigheden en kan extreme temperaturen, zware regenval en sterke wind doorstaan.
 • Ecologisch verantwoord: Koper is een natuurlijk materiaal en kan gerecycled worden, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Soorten koper gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten koper gevelbekleding beschikbaar, waaronder:

 1. Koperen panelen: Paneelvormige koperen bekleding is een populaire keuze vanwege de eenvoudige installatie en het strakke uiterlijk.
 2. Koperen shingles: Koperen shingles geven een gevel een unieke uitstraling en kunnen in verschillende patronen worden gelegd.
 3. Koperen platen: Koperen platen worden vaak gebruikt voor grotere gebouwen en bieden een gladde en naadloze afwerking.
 4. Koperen gevelbekleding met patina: Koper ontwikkelt na verloop van tijd een natuurlijke patina, wat een verouderde en karakteristieke uitstraling geeft.

Koper gevelbekleding prijs

De prijs van koper gevelbekleding kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid koper die nodig is, het gekozen type bekleding en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen is koper gevelbekleding iets duurder dan andere materialen, maar de duurzaamheid en esthetiek maken het de investering waard.

Alternatieven voor koper gevelbekleding

Als koper gevelbekleding niet binnen je budget past of je op zoek bent naar andere opties, zijn er alternatieven beschikbaar. Enkele populaire alternatieven zijn:

 • Houten gevelbekleding: Hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan een gevel, maar vereist regelmatig onderhoud.
 • Gevelbekleding van vezelcement: Vezelcement is duurzaam, weerbestendig en vereist weinig onderhoud.
 • Gevelbekleding van baksteen: Baksteen is een klassieke keuze die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk is.
 • Gevelbekleding van aluminium: Aluminium is lichtgewicht, duurzaam en verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

Conclusie

Koper gevelbekleding is een stijlvolle en duurzame optie voor het bekleden van gevels. Het biedt vele voordelen, waaronder esthetiek, duurzaamheid en weerbestendigheid. Hoewel koper gevelbekleding iets duurder kan zijn, is het de investering waard vanwege de lange levensduur en het unieke karakter dat het aan een gebouw kan geven. Als koper niet binnen je budget past, zijn er gelukkig alternatieven beschikbaar die aan je behoeften voldoen. Kies de bekleding die het beste past bij jouw stijl, budget en vereisten en geniet van een prachtig afgewerkte gevel.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang gaat koper gevelbekleding mee?

Koper gevelbekleding kan tientallen jaren meegaan zonder veel onderhoud. Het is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie, rot en insecten.

2. Is koper gevelbekleding milieuvriendelijk?

Ja, koper gevelbekleding is milieuvriendelijk omdat het een natuurlijk materiaal is dat gerecycled kan worden.

3. Kan koper gevelbekleding worden gecombineerd met andere materialen?

Absoluut! Koper gevelbekleding kan prachtig worden gecombineerd met materialen zoals hout, glas en steen om een unieke en opvallende gevel te creëren.

4. Moet koper gevelbekleding regelmatig worden onderhouden?

Koper gevelbekleding vereist weinig onderhoud. Het ontwikkelt na verloop van tijd een natuurlijke patina die het beschermt tegen corrosie.

5. Welke alternatieven zijn er voor koper gevelbekleding?

Enkele alternatieven voor koper gevelbekleding zijn houten gevelbekleding, gevelbekleding van vezelcement, gevelbekleding van baksteen en gevelbekleding van aluminium.