Thermowood gevelbekleding: prijs 2023 en inspiratie 

Thermowood gevelbekleding: prijs 2023 en inspiratieIn dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over thermowood gevelbekleding. We zullen de prijzen voor 2023 bespreken en je inspireren met verschillende ideeën. Thermowood gevelbekleding is een populaire keuze geworden voor zowel residentiële als commerciële gebouwen vanwege zijn duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Laten we dieper ingaan op dit onderwerp en ontdekken waarom thermowood gevelbekleding de beste keuze is voor jouw project.

Wat is thermowood gevelbekleding?

Thermowood gevelbekleding is hout dat onderworpen is aan een speciaal thermisch modificatieproces. Dit proces omvat het verwarmen van het hout tot een bepaalde temperatuur, meestal rond de 190-215 graden Celsius. Door dit proces worden de eigenschappen van het hout verbeterd, waardoor het duurzamer en beter bestand is tegen weersinvloeden. Thermowood gevelbekleding heeft een natuurlijke uitstraling en kan zowel voor binnen- als buitentoepassingen worden gebruikt.

Voordelen van thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel hout of andere gevelbekledingsmaterialen:

  1. Duurzaamheid: Door het thermische modificatieproces is thermowood gevelbekleding beter bestand tegen vocht, schimmel en insecten. Hierdoor gaat het langer mee en vereist het minder onderhoud.
  2. Milieuvriendelijk: Thermowood is een milieuvriendelijke keuze, omdat het wordt geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën. Het is afkomstig van duurzaam beheerde bossen en is volledig recyclebaar.
  3. Natuurlijke uitstraling: Thermowood gevelbekleding heeft een warme en natuurlijke uitstraling, waardoor het perfect past bij zowel moderne als traditionele architectuur.
  4. Dimensionele stabiliteit: Het thermische modificatieproces vermindert de werking van het hout, waardoor het minder gevoelig is voor krimp, uitzetting en vervorming.

Prijs van thermowood gevelbekleding in 2023

De prijs van thermowood gevelbekleding kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de houtsoort, de afmetingen en de afwerking. Gemiddeld kun je verwachten dat de prijs tussen de €50 en €100 per vierkante meter ligt. Het is belangrijk om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen. Daarnaast moet je ook rekening houden met de installatiekosten.

Inspiratie voor thermowood gevelbekleding

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw thermowood gevelbekledingsproject? Hier zijn enkele ideeën die je kunt overwegen:

  1. Verticale bekleding: Kies voor een verticale plaatsing van de thermowood planken om een eigentijdse uitstraling te creëren.
  2. Combinatie met andere materialen: Mix thermowood gevelbekleding met andere materialen zoals steen of metaal voor een uniek en opvallend ontwerp.
  3. Contrasterende kleuren: Speel met verschillende tinten thermowood om een visueel contrast te creëren en de gevel levendiger te maken.
  4. Gevelaccenten: Gebruik thermowood gevelbekleding als accent op specifieke delen van de gevel, zoals de entree of ramen, om de architectonische kenmerken te benadrukken.
  5. Patronen en texturen: Experimenteer met verschillende patronen en texturen van thermowood planken om een unieke gevel te creëren.

Conclusie

Thermowood gevelbekleding is een uitstekende keuze voor zowel residentiële als commerciële gebouwen. Het biedt duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en een natuurlijke uitstraling. Hoewel de prijs kan variëren, is het de investering waard vanwege de lange levensduur en de esthetische waarde. Laat je inspireren door verschillende ontwerpmogelijkheden en creëer een gevel die de tand des tijds zal doorstaan.

FAQs

1. Is thermowood gevelbekleding geschikt voor alle weersomstandigheden?

Ja, thermowood gevelbekleding is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw en zonlicht. Het thermische modificatieproces verbetert de weerbestendigheid van het hout.

2. Hoe lang gaat thermowood gevelbekleding mee?

Met de juiste zorg kan thermowood gevelbekleding tot wel 25 jaar meegaan. Regelmatig onderhoud en reiniging kunnen de levensduur verlengen.

3. Kan ik thermowood gevelbekleding zelf installeren?

Hoewel het mogelijk is om thermowood gevelbekleding zelf te installeren, wordt het aanbevolen om een professional in te schakelen voor het beste resultaat. Een professionele installatie zorgt voor een correcte bevestiging en voorkomt schade aan het hout.

4. Is thermowood gevelbekleding milieuvriendelijk?

Ja, thermowood gevelbekleding is milieuvriendelijk. Het hout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen en het thermische modificatieproces vereist geen gebruik van chemicaliën.

5. Kan thermowood gevelbekleding geschilderd worden?

Ja, thermowood gevelbekleding kan worden geschilderd. Het hout heeft een goede hechting en kan gemakkelijk worden geverfd in de gewenste kleur.

Met deze informatie ben je goed voorbereid om de juiste beslissing te nemen over thermowood gevelbekleding voor jouw project. Neem de tijd om verschillende opties te onderzoeken en kies de beste gevelbekleding die past bij jouw stijl en behoeften.