Thermowood planken: prijs, soorten en toepassingen

Thermowood planken: prijs, soorten en toepassingenThermowood planken zijn een populaire keuze geworden voor verschillende toepassingen in de bouw- en houtindustrie. Door het thermisch modificatieproces worden deze planken duurzamer en beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden. In dit artikel zullen we de prijs, verschillende soorten thermowood planken en hun toepassingen bespreken.

Wat is thermowood?

Thermowood is hout dat behandeld is met behulp van een thermisch modificatieproces. Dit proces omvat het verwarmen van het hout tot een bepaalde temperatuur, waardoor de chemische samenstelling van het hout verandert. Hierdoor worden de eigenschappen van het hout verbeterd, zoals de duurzaamheid, stabiliteit en weerstand tegen vocht.

Prijs van thermowood planken

De prijs van thermowood planken kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn de houtsoort, de afmetingen van de planken en de hoeveelheid die u nodig heeft. Over het algemeen zijn thermowood planken iets duurder dan regulier hout, maar de duurzaamheid en lange levensduur maken het een waardevolle investering.

Soorten thermowood planken

Er zijn verschillende soorten thermowood planken beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn:

  • Thermowood terrasplanken: Deze planken zijn speciaal ontworpen voor gebruik op terrassen en buitenvloeren. Ze zijn bestand tegen vocht, schimmel en insecten, waardoor ze perfect zijn voor buitentoepassingen.
  • Thermowood gevelbekleding: Deze planken worden vaak gebruikt voor het bekleden van gevels. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en bieden bescherming tegen weersinvloeden.
  • Thermowood tuinschermen: Deze planken zijn ideaal voor het bouwen van tuinafscheidingen en schuttingen. Ze zijn duurzaam en bieden privacy.

Toepassingen van thermowood planken

Thermowood planken kunnen op verschillende manieren worden toegepast in de bouw- en houtindustrie. Enkele van de meest voorkomende toepassingen zijn:

  • Exterieurprojecten: Thermowood planken worden vaak gebruikt voor het bouwen van terrassen, gevelbekleding, tuinschermen en buitenvloeren. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en hebben een lange levensduur.
  • Interieurprojecten: Thermowood planken kunnen ook worden gebruikt voor het maken van meubels, vloeren en wandbekleding. Ze voegen een natuurlijke en warme uitstraling toe aan elk interieur.
  • Tuinprojecten: Thermowood planken zijn perfect voor het bouwen van tuinmeubilair, pergola’s en bloembakken. Ze zijn duurzaam en bestand tegen vocht.

Conclusie

Thermowood planken zijn een uitstekende keuze voor verschillende toepassingen in de bouw- en houtindustrie. Ze zijn duurzaam, bestand tegen weersomstandigheden en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan elk project. De prijs van thermowood planken kan variëren, maar de investering is het waard vanwege de lange levensduur en verbeterde eigenschappen van het hout.

FAQs

1. Hoe lang gaan thermowood planken mee?

Thermowood planken hebben een verwachte levensduur van 25-30 jaar, afhankelijk van de omstandigheden en het onderhoud.

2. Kan ik thermowood planken zelf behandelen?

Het is niet nodig om thermowood planken zelf te behandelen. Ze zijn al thermisch gemodificeerd en hebben verbeterde eigenschappen zonder extra behandeling.

3. Zijn thermowood planken milieuvriendelijk?

Ja, thermowood planken zijn milieuvriendelijk omdat ze behandeld zijn zonder chemicaliën en het thermisch modificatieproces energiezuinig is.

4. Kan ik thermowood planken gebruiken in vochtige omgevingen?

Ja, thermowood planken zijn bestand tegen vocht en kunnen veilig worden gebruikt in vochtige omgevingen zoals badkamers en sauna’s.

5. Kan ik thermowood planken schilderen?

Ja, het is mogelijk om thermowood planken te schilderen. Echter, het natuurlijke uiterlijk van het hout zal dan gedeeltelijk verloren gaan.