Metrotegels in de badkamer: soorten, prijzen en advies

Metrotegels in de badkamer: soorten, prijzen en adviesDe badkamer is een belangrijke ruimte in huis waar we dagelijks veel tijd doorbrengen. Het is daarom belangrijk om deze ruimte zo comfortabel en stijlvol mogelijk in te richten. Een populaire keuze voor badkamertegels zijn metrotegels. In dit artikel zullen we verschillende soorten metrotegels bespreken, hun prijzen en geven we advies over het gebruik ervan in de badkamer.

Soorten metrotegels

Metrotegels, ook wel bekend als subway tegels, zijn oorspronkelijk geïntroduceerd in metrostations en waren bedoeld om een klassieke en tijdloze uitstraling te creëren. Tegenwoordig zijn metrotegels erg geliefd in woningen vanwege hun retro charme en veelzijdigheid. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten metrotegels:

1. Keramische metrotegels

Keramische metrotegels zijn de meest voorkomende keuze voor badkamers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en afwerkingen, waardoor je eindeloos kunt variëren. Keramische metrotegels zijn duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in de badkamer.

2. Glas metrotegels

Glas metrotegels voegen een vleugje luxe toe aan de badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende transparante tinten, waardoor ze een mooie glans en diepte aan de ruimte geven. Glas metrotegels zijn echter gevoeliger voor krassen en kunnen meer onderhoud vereisen dan keramische tegels.

3. Mozaïek metrotegels

Mozaïek metrotegels zijn perfect voor het creëren van accentmuren of het toevoegen van een uniek patroon aan de badkamer. Deze tegels bestaan uit kleine stukjes glas, keramiek of natuursteen die samen een prachtig geheel vormen. Mozaïek metrotegels voegen textuur en kleur toe aan de ruimte.

Prijzen van metrotegels

De prijs van metrotegels varieert afhankelijk van het materiaal, de grootte en de kwaliteit. Over het algemeen zijn keramische metrotegels de meest betaalbare optie, met prijzen tussen de €20 en €50 per vierkante meter. Glas metrotegels zijn iets duurder, met prijzen variërend van €40 tot €80 per vierkante meter. Mozaïek metrotegels zijn over het algemeen de duurste optie, met prijzen van €60 tot €100 per vierkante meter.

Advies voor het gebruik van metrotegels in de badkamer

Als je overweegt om metrotegels in de badkamer te gebruiken, zijn hier enkele tips en adviezen:

  • 1. Kies de juiste grootte: Metrotegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Kies een formaat dat past bij de grootte van je badkamer en het gewenste effect dat je wilt bereiken.
  • 2. Overweeg de voegkleur: De kleur van de voegen kan een groot verschil maken in het uiterlijk van de tegels. Kies een voegkleur die de tegels complimenteert en zorgt voor een mooi geheel.
  • 3. Combineer metrotegels met andere tegels: Mix en match metrotegels met andere tegels om een unieke en persoonlijke uitstraling te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van metrotegels met natuurstenen tegels voor een interessant contrast.
  • 4. Denk na over het patroon: Metrotegels kunnen op verschillende manieren geplaatst worden, zoals horizontaal, verticaal of in een visgraatpatroon. Overweeg welk patroon het beste past bij jouw badkamer en gewenste stijl.
  • 5. Onderhoud en reiniging: Zorg ervoor dat je de metrotegels regelmatig schoonmaakt en onderhoudt om ze in goede staat te houden. Gebruik hiervoor milde reinigingsmiddelen en vermijd agressieve schoonmaakproducten die de tegels kunnen beschadigen.

Veelgestelde vragen

1. Zijn metrotegels geschikt voor zowel moderne als klassieke badkamers?

Ja, metrotegels passen goed bij zowel moderne als klassieke badkamers. De strakke lijnen en tijdloze uitstraling van metrotegels maken ze veelzijdig en geschikt voor verschillende interieurstijlen.

2. Kunnen metrotegels ook op de vloer van de badkamer geplaatst worden?

Ja, metrotegels kunnen ook op de vloer van de badkamer geplaatst worden. Zorg er wel voor dat je kiest voor metrotegels met een antislipafwerking om uitglijden te voorkomen.

3. Zijn metrotegels gemakkelijk schoon te maken?

Ja, metrotegels zijn over het algemeen gemakkelijk schoon te maken. Het gladde oppervlak van de tegels zorgt ervoor dat vuil en vlekken eenvoudig verwijderd kunnen worden.

4. Hoe kan ik metrotegels het beste onderhouden?

Om metrotegels in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Gebruik milde reinigingsmiddelen en vermijd schurende schoonmaakproducten die de tegels kunnen beschadigen. Reinig de tegels regelmatig met een zachte doek of spons.

5. Hoe kan ik metrotegels laten opvallen in de badkamer?

Om metrotegels echt te laten opvallen in de badkamer, kun je ervoor kiezen om ze te combineren met andere tegels of materialen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van mozaïektegels als accent, of het toevoegen van een contrasterende kleur voeg.

Conclusie

Metrotegels zijn een geweldige keuze voor het creëren van een stijlvolle en tijdloze badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, prijsklassen en afwerkingen, waardoor je eindeloos kunt variëren. Door metrotegels op de juiste manier te kiezen, te combineren en te onderhouden, kun je een unieke badkamer creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.