Kosten van Asbestsanering in Antwerpen Ontdekken

Het verwijderen van asbest kan voor verschillende kosten zorgen, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele van deze factoren zijn onder andere de vervoerskosten, het opstellen van een asbestinventaris, het type asbest (hechtgebonden of niet-hechtgebonden), de duur van de werkzaamheden en de kosten voor het verpakken en afvoeren van de asbest. Het is belangrijk om een erkend asbestverwijderaar te kiezen die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en beschikt over de juiste kennis en ervaring. In Antwerpen zijn er verschillende professionele asbestsaneringsbedrijven beschikbaar die een betrouwbare service kunnen bieden. De kosten van asbestsanering kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het project.Belangrijkste punten om te onthouden:

 • De kosten van asbestsanering in Antwerpen variëren afhankelijk van verschillende factoren.
 • Enkele van deze factoren zijn onder andere vervoerskosten, asbestinventarisatie, type asbest en verwijderingskosten.
 • Het is belangrijk om een erkend asbestverwijderaar te kiezen die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften.
 • Professionele asbestsaneringsbedrijven in Antwerpen kunnen een betrouwbare service bieden.
 • De kosten van asbestsanering kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het project.

Vervoerskosten van een erkend asbestverwijderaar

In veel gevallen zullen erkende asbestverwijderaars geen extra kosten aanrekenen voor hun vervoer/verplaatsingskosten. Deze kosten worden echter wel verrekend in de totale prijs van de asbestsanering. Als vervoerskosten apart vermeld staan, bedragen deze meestal ongeveer 50 cent per kilometer. Het is belangrijk om te weten of de vervoerskosten inbegrepen zijn in de offerte om verrassingen te voorkomen.

Een erkend asbestverwijderaar begrijpt het belang van het veilig en efficiënt vervoeren van het asbestmateriaal naar de daarvoor bestemde locaties. Door geen extra kosten aan te rekenen voor vervoer, bieden zij transparantie en zorgen zij ervoor dat klanten niet voor onverwachte uitgaven komen te staan.

Een erkend asbestverwijderaar beschikt over de juiste middelen en voertuigen om het asbest veilig te transporteren naar erkende verwerkingsplaatsen. Dit garandeert dat het asbest op een verantwoorde manier wordt afgevoerd en dat de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen worden nageleefd.

Let bij het vergelijken van offertes op of de vervoerskosten apart vermeld staan en welke tarieven daarvoor gehanteerd worden. Zo voorkom je onaangename verrassingen op de uiteindelijke factuur.

Asbestsanering Kosten: Uw Prijsindicatie Gids

Prijs voor het opstellen van een asbestinventaris

Voor het verwijderen van asbest is het opstellen van een asbestinventaris vereist. De prijs van een asbestinventaris hangt af van het type inventaris dat nodig is. Een niet-destructieve asbestinventaris, op basis van visuele controle, kost doorgaans ongeveer €350. Voor een destructieve asbestinventaris, die nodig is bij grotere renovaties of verbouwingen, kan de prijs oplopen tot €750 of meer. Een asbestinventaris is ook nodig om een verplicht asbestattest te verkrijgen. Het is belangrijk om een erkend asbestverwijderaar te kiezen die de juiste inventaris kan opstellen.

Soorten asbestinventaris

Er zijn twee soorten asbestinventaris die kunnen worden opgesteld: niet-destructieve en destructieve inventarissen. De keuze voor het type inventaris hangt af van de aard en omvang van het project.

 1. Niet-destructieve asbestinventaris: Dit type inventaris wordt opgesteld op basis van visuele inspectie en het verzamelen van informatie over het pand. Er wordt geen materiaal verwijderd of beschadigd tijdens deze inventarisatie. De kosten voor een niet-destructieve asbestinventaris liggen gemiddeld rond €350.
 2. Destructieve asbestinventaris: Bij grotere renovaties of verbouwingen is het soms nodig om een destructieve inventaris uit te voeren. Hierbij worden materialen verwijderd of beschadigd om de aanwezigheid van asbestvezels vast te stellen. De kosten voor een destructieve asbestinventaris kunnen oplopen tot €750 of meer, afhankelijk van de omvang van het project.

Een asbestinventaris is een belangrijk document dat nodig is voor het veilig verwijderen van asbest. Het geeft inzicht in de locatie en de staat van het asbesthoudende materiaal in een pand. Daarnaast is een asbestinventaris ook vereist om een verplicht asbestattest te verkrijgen. Dit attest is nodig bij de verkoop of verhuur van een pand waarin asbest aanwezig is.

Om een correcte asbestinventaris op te stellen, is het essentieel om een erkend asbestverwijderaar in te schakelen. Deze professional heeft de juiste kennis en ervaring om de inventaris nauwkeurig en betrouwbaar op te stellen.

Let op: de prijzen voor een asbestinventaris kunnen variëren afhankelijk van het asbestsaneringsbedrijf en het specifieke project. Het is daarom aan te raden om bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen en deze te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest: de prijs van asbest verwijderen

In het verwijderen van asbest is er een verschil in kosten tussen hechtgebonden asbest, zoals asbestcement of asbestplaten, en niet-hechtgebonden asbest, zoals asbestlijm of asbestisolatie. Het type asbest beïnvloedt de prijs van de verwijdering vanwege verschillende factoren.

Hechtgebonden asbest:

Hechtgebonden asbest is goedkoper om te verwijderen dan niet-hechtgebonden asbest. Dit komt omdat hechtgebonden asbest minder asbestvezels vrijgeeft en gemakkelijker te verpakken en af te voeren is. Asbestcement en asbestplaten zijn voorbeelden van hechtgebonden asbestmaterialen.

Niet-hechtgebonden asbest:

Niet-hechtgebonden asbest kan duurder zijn om te verwijderen vanwege de complexiteit en het gevaarlijke karakter van dit type asbest. Niet-hechtgebonden asbest omvat materialen zoals asbestlijm en asbestisolatie, die moeilijker te verpakken en af te voeren zijn vanwege hun verschillende vormen en eigenschappen.

De prijsverschillen tussen hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest zijn belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van een asbestsaneringsproject. Raadpleeg altijd een erkend asbestverwijderingsbedrijf om een nauwkeurige kostenschatting te krijgen op basis van het specifieke type asbest dat moet worden verwijderd.

Meer informatie over verschillende soorten asbest en de bijbehorende kosten van verwijdering vindt u in onderstaande tabel.

Asbestsoort Kosten verwijdering
Hechtgebonden asbest (zoals asbestcement) Laag tarief per vierkante meter
Niet-hechtgebonden asbest (zoals asbestisolatie) Hoog tarief per vierkante meter

Kosten van asbest verwijderen aan werkuren

De kosten van asbestverwijdering zijn afhankelijk van het aantal uren of dagen dat nodig is om het asbest te verwijderen en af te voeren. Sommige asbestverwijderaars hanteren een totaalprijs, terwijl anderen per uur factureren. Bij grotere projecten kan het lastig zijn om het aantal werkuren in te schatten. Het is raadzaam om te kiezen voor een totaalprijs, tenzij het gaat om een kleine hoeveelheid hechtgebonden asbest die berekend kan worden op basis van de oppervlakte (vierkante meter).

De gemiddelde prijs voor het verwijderen van asbest per uur ligt tussen de €50 en €75, exclusief btw. Daarnaast kan er ook een prijs per vierkante meter worden gehanteerd.

kosten asbest verwijderen per uur

Om een duidelijk beeld te krijgen van de totale kosten van asbestsanering, is het raadzaam een offerte aan te vragen bij verschillende asbestsaneringsbedrijven. Zo kunt u de prijzen vergelijken en de beste optie kiezen op basis van uw budget en project.

Prijs voor het verpakken en afvoeren van asbest

Het verpakken en afvoeren van asbest is een belangrijk onderdeel van de sanering. Bij hechtgebonden asbest, zoals asbestcement of asbestplaten, kunnen de kosten voor verpakken en afvoeren ongeveer €25 per 100 kilogram bedragen. Echter, voor niet-hechtgebonden asbest, zoals asbestkoord, zijn de kosten vaak hoger vanwege de speciale verpakking die vereist is. Gemiddeld kost een asbestzak ongeveer €50.

De kosten voor het verpakken en afvoeren van asbest kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid en het type asbest dat verwijderd moet worden. Het is belangrijk om een professionele asbestverwijderaar in te schakelen om ervoor te zorgen dat de verwijdering veilig en conform de geldende voorschriften gebeurt.

Om een beter inzicht te krijgen in de kosten van het verpakken en afvoeren van asbest, hieronder een tabel met een overzicht van de gemiddelde kosten per type asbest:

Asbesttype Kosten verpakken en afvoeren (gemiddeld)
Hechtgebonden asbest €25 per 100 kg
Niet-hechtgebonden asbest Hoog, afhankelijk van het type asbest

Het is belangrijk om op te merken dat de kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en het asbestverwijderingsbedrijf dat je kiest. Neem altijd contact op met verschillende bedrijven voor prijsopgaves en vergelijk hun diensten en prijzen voordat je een beslissing neemt.

Totaalprijs voor het verwijderen van asbest door een erkend asbestverwijderaar

Het verwijderen van asbest kan variëren in prijs, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het project. Wanneer het gaat om eenvoudige asbestverwijdering, kunnen de kosten rond de €1.000 liggen. Hierbij kan gedacht worden aan kleine hoeveelheden asbest in een woning. Echter, voor meer complexe projecten waar grotere hoeveelheden asbest aanwezig zijn, kunnen de kosten oplopen tot wel €25.000 of meer. Het is belangrijk om een erkend asbestverwijderaar te selecteren die voldoet aan alle veiligheidseisen en beschikt over de juiste expertise en ervaring.

totaalprijs asbestsanering

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de totaalprijs van asbestsanering. Deze factoren omvatten onder andere de grootte van het project, het type asbest dat moet worden verwijderd en de complexiteit van de saneringswerkzaamheden. Een erkend asbestverwijderaar zal de specifieke omstandigheden van het project beoordelen en een offerte op maat maken op basis van deze factoren.

Het is belangrijk om op te merken dat de totaalprijs voor asbestsanering kan variëren tussen verschillende asbestverwijderaars. Daarom is het raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere erkende bedrijven om een idee te krijgen van de prijsklasse voor jouw specifieke project. Het vergelijken van offertes kan je helpen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden en ervoor te zorgen dat je een eerlijke prijs betaalt voor de asbestsanering.

Hoe kies je een erkend asbestverwijderaar: enkel de prijs?

Het kiezen van een erkend asbestverwijderaar gaat verder dan alleen het vergelijken van prijzen. Het is belangrijk om te kijken naar de ervaring en reputatie van het bedrijf, evenals naar eerdere projecten en hoe deze passen binnen de specifieke behoeften van jouw project.

Kies voor een asbestverwijderaar die up-to-date is met de nieuwste opleidingen en certificeringen en die beschikt over de benodigde kennis en ervaring. Een erkend asbestverwijderaar volgt strikte veiligheidsvoorschriften en werkt volgens de geldende regelgeving.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de expertise van de asbestverwijderaar. Hebben ze ervaring met het verwijderen van asbest in de specifieke materiaalsoorten die aanwezig zijn in jouw project? Zorg ervoor dat de gekozen asbestverwijderaar bekend is met de juiste technieken en methoden om het asbest veilig te verwijderen en af te voeren.

“Bij het kiezen van een erkend asbestverwijderaar is het essentieel om te selecteren op basis van expertise, reputatie en ervaring, en niet alleen op basis van prijs.”

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een erkend asbestverwijderaar is de beschikbaarheid van certificeringen en licenties. Controleer of het bedrijf over de juiste accreditaties beschikt, zoals een certificaat van vakbekwaamheid in asbestverwijdering. Dit is een indicatie dat ze voldoen aan de vereiste kwaliteitsnormen en kunnen zorgen voor een veilige en professionele asbestsanering.

Daarnaast kan het nuttig zijn om referenties te raadplegen en eerdere klantbeoordelingen te bekijken. Dit geeft een indicatie van de kwaliteit van de dienstverlening en klanttevredenheid.

Kortom, bij het kiezen van een erkend asbestverwijderaar is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de prijs. Kijk naar de ervaring, reputatie, eerdere projecten, certificeringen en licenties van het bedrijf. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en een betrouwbare partner selecteren voor jouw asbestsaneringsproject.

Hoe kies je een erkend asbestverwijderaar: belangrijke criteria

 • Ervaring en reputatie van het bedrijf
 • Expertise in verwijderen van specifieke materiaalsoorten
 • Certificeringen en licenties
 • Referenties en klantbeoordelingen

Door deze criteria in overweging te nemen, kun je een erkend asbestverwijderaar kiezen die voldoet aan alle vereisten voor een veilige en professionele asbestsanering.

Asbestanalyse en monsters nemen

Voordat asbest verwijderd kan worden, is het belangrijk om de aanwezigheid van asbestvezels te bevestigen. Dit kan worden gedaan door middel van een asbestanalyse, waarbij monsters worden genomen van verdacht materiaal, zoals bouwafval, bouwmaterialen of sloopafval. Deze monsters kunnen zelf worden genomen en ingeleverd, of ze kunnen worden genomen door een erkend laboratorium of technicus.

De asbestanalyse is een cruciale stap in het saneringsproces, omdat het de aanwezigheid van asbestvezels bevestigt en informatie geeft over het type asbest dat aanwezig is. Op basis van de analyse kan de juiste verwijderingsmethode worden bepaald en kunnen de nodige veiligheidsmaatregelen worden genomen.

De prijs van een asbestanalyse kan variëren afhankelijk van het aantal monsters dat moet worden onderzocht. Gemiddeld kunnen de kosten voor een asbestanalyse variëren van €50 tot €150 per monster.

asbestanalyse

Het nemen van monsters en de asbestanalyse zijn belangrijke stappen om de veiligheid te waarborgen bij het verwijderen van asbest. Het zorgt ervoor dat de sanering op een juiste en verantwoorde manier wordt uitgevoerd, met minimale blootstelling aan asbestvezels.

Microscopisch asbestonderzoek

Het microscopisch asbestonderzoek wordt uitgevoerd met behulp van gepolariseerde lichtmicroscopie (PLM). Met deze methode kunnen laboranten de monsters onderzoeken op de aanwezigheid van asbestvezels. Het analyserapport van het asbestonderzoek geeft gedetailleerde informatie over de aan- of afwezigheid van asbest, het type asbest en de mate van gebondenheid.

Het microscopisch asbestonderzoek is een betrouwbare en veelgebruikte methode om asbestvezels te detecteren. Door gebruik te maken van geavanceerde microscopen kunnen de laboranten de asbestvezels nauwkeurig analyseren en identificeren. Dit zorgt ervoor dat er geen twijfel bestaat over de aanwezigheid van asbest.

Het analyseverslag van het asbestonderzoek is een belangrijk document dat informatie verschaft over de resultaten van het onderzoek. Het rapport wordt opgesteld door gekwalificeerde professionals en bevat details zoals de locatie en hoeveelheid asbestvezels, het type asbest, en de gebondenheid van de vezels aan het materiaal.

Als je vermoedt dat er asbest aanwezig is in een gebouw of materiaal, is het raadzaam om een microscopisch asbestonderzoek te laten uitvoeren. Op basis van de resultaten van het onderzoek kun je de juiste maatregelen nemen om de aanwezige asbest veilig te laten verwijderen.

Voordelen van microscopisch asbestonderzoek:

 • Accurate detectie van asbestvezels
 • Gedetailleerd analyseverslag met specifieke informatie
 • Verzekerde aan- of afwezigheid van asbest
 • Betrouwbare methode voor asbestonderzoek

Met microscopisch asbestonderzoek kun je het risico op blootstelling aan asbestvezels verminderen en de veiligheid van mensen waarborgen. Neem contact op met een erkend laboratorium voor asbestanalyse om een onderzoek uit te laten voeren en de aanwezigheid van asbestvezels te laten bevestigen of uitsluiten.

Begeleiding en controle tijdens asbestwerken

Tijdens de asbestwerken is het essentieel om de juiste begeleiding en controle te hebben om ervoor te zorgen dat de werken conform de wetgeving worden uitgevoerd en dat de veiligheid van de werknemers en omwonenden gewaarborgd is. Het verwijderen van asbest is een complex proces dat specifieke kennis en expertise vereist. Daarom is het belangrijk om een erkende asbestverwijderaar in te schakelen die de nodige begeleiding en controle kan bieden.

Een ervaren asbestverwijderaar zal het volledige proces begeleiden, van de voorbereidingen tot de daadwerkelijke verwijdering en afvoer van het asbesthoudend materiaal. Ze zullen ervoor zorgen dat alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd en dat de werkzaamheden op een professionele en efficiënte manier worden uitgevoerd.

Tijdens de asbestwerken is het ook belangrijk om regelmatig luchtmetingen uit te voeren om te controleren of er geen overschrijdingen zijn van de toegestane asbestvezelconcentratie. Deze metingen moeten worden uitgevoerd door een erkend laboratorium of technicus om betrouwbare resultaten te garanderen.

Daarnaast is dagelijkse monitoring van de luchtmetingen van groot belang. Op deze manier kunnen eventuele afwijkingen of pieken in de asbestvezelconcentratie direct worden vastgesteld en kan er indien nodig tijdig worden ingegrepen. Dit helpt bij het voorkomen van vertragingen en calamiteiten en zorgt ervoor dat de asbestwerken veilig en efficiënt kunnen verlopen.

Begeleiding en controle tijdens asbestwerken in een notendop:

 1. Schakel een erkende asbestverwijderaar in voor professionele begeleiding en controle
 2. Volg de veiligheidsvoorschriften en regelgeving omtrent asbestverwijdering
 3. Voer regelmatig luchtmetingen uit om de asbestvezelconcentratie te controleren
 4. Monitor de luchtmetingen dagelijks voor tijdige interventies
 5. Zorg voor een veilige en efficiënte uitvoering van de asbestwerken
Aspecten van begeleiding en controle tijdens asbestwerken Omschrijving
Professionele asbestverwijderaar Een erkende asbestverwijderaar biedt deskundige begeleiding en controle tijdens de asbestwerken.
Luchtmetingen Regelmatige metingen van de asbestvezelconcentratie om de veiligheid te waarborgen.
Dagelijkse monitoring Continue monitoring van de luchtmetingen om tijdig in te grijpen bij afwijkingen.

Conclusie

De kosten voor het verwijderen van asbest in Antwerpen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Vervoerskosten, kosten voor een asbestinventaris, kosten voor het verwijderen en afvoeren van asbest, en eventuele kosten voor het analyseren van asbestmonsters dragen allemaal bij aan de totale prijs van de asbestsanering.

Het is essentieel om een erkend asbestverwijderaar te kiezen die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en beschikt over de juiste kennis en ervaring. Door contact op te nemen met verschillende asbestsaneringsbedrijven in Antwerpen en prijsoffertes op te vragen, kunt u de beste optie kiezen op basis van prijs, ervaring en reputatie.

Samengevat, het verwijderen van asbest in Antwerpen is een belangrijke en complexe taak waarbij verschillende kosten komen kijken. Door zorgvuldig de juiste asbestverwijderaar te kiezen en rekening te houden met verschillende factoren, kunt u ervoor zorgen dat de asbestsanering veilig en efficiënt wordt uitgevoerd.

FAQ

Wat zijn de kosten van asbestsanering in Antwerpen?

De kosten van asbestsanering kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals vervoerskosten, kosten voor het opstellen van een asbestinventaris, kosten voor het verwijderen en afvoeren van asbest, en eventuele kosten voor het analyseren van asbestmonsters. Het is belangrijk om een erkend asbestverwijderaar te kiezen die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en beschikt over de juiste kennis en ervaring. De totale kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het project.

Wat zijn de vervoerskosten van een erkend asbestverwijderaar?

In veel gevallen rekenen erkende asbestverwijderaars geen extra kosten aan voor vervoer. Deze kosten worden echter verrekend in de totale prijs van de asbestsanering. Het is belangrijk om te weten of de vervoerskosten zijn inbegrepen in de offerte om verrassingen te voorkomen. Als vervoerskosten apart worden vermeld, bedragen deze meestal ongeveer 50 cent per kilometer.

Wat is de prijs voor het opstellen van een asbestinventaris?

De prijs van een asbestinventaris hangt af van het type inventaris dat nodig is. Een niet-destructieve asbestinventaris op basis van visuele controle kost doorgaans ongeveer €350. Voor een destructieve asbestinventaris, die nodig is bij grotere renovaties of verbouwingen, kan de prijs oplopen tot €750 of meer. Een asbestinventaris is ook nodig om een verplicht asbestattest te verkrijgen.

Wat is het verschil in prijs voor het verwijderen van hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest?

Het verwijderen van hechtgebonden asbest, zoals asbestcement of asbestplaten, is over het algemeen goedkoper, omdat het minder asbestvezels vrijgeeft en gemakkelijker te verpakken en af te voeren is. Niet-hechtgebonden asbest, zoals asbestlijm of asbestisolatie, kan duurder zijn vanwege de complexiteit en het gevaarlijkere karakter van dit type asbest.

Asbest Verwijderen in Antwerpen | Veilig & Snel

Wat zijn de kosten van asbestverwijdering per uur?

De gemiddelde prijs voor het verwijderen van asbest per uur ligt tussen de €50 en €75, exclusief btw. Voor grotere projecten kan het moeilijk zijn om een inschatting te maken van het aantal werkuren. Het is raadzaam om te kiezen voor een totaalprijs, tenzij het gaat om een kleine hoeveelheid hechtgebonden asbest die berekend kan worden op basis van de oppervlakte (vierkante meter). Er kan ook een prijs per vierkante meter worden gehanteerd.

Wat zijn de kosten voor het verpakken en afvoeren van asbest?

Het verpakken en afvoeren van asbest is een belangrijk onderdeel van de sanering. Hechtgebonden asbest kan vaak worden verpakt en afgevoerd tegen een kostprijs van ongeveer €25 per 100 kilogram. Voor niet-hechtgebonden asbest, zoals asbestkoord, kunnen de kosten hoger zijn vanwege de speciale verpakking die vereist is. De gemiddelde prijs voor een asbestzak is ongeveer €50.

Wat is de totaalprijs voor het verwijderen van asbest door een erkend asbestverwijderaar?

Het totaalbedrag voor het verwijderen van asbest kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het project. Voor eenvoudige asbestverwijdering kan de prijs rond de €1.000 liggen, terwijl voor meer complexe projecten met grote hoeveelheden asbest de kosten kunnen oplopen tot €25.000 of meer. Het is belangrijk om een erkend asbestverwijderaar te kiezen die voldoet aan alle veiligheidseisen en beschikt over de juiste ervaring en expertise.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een erkend asbestverwijderaar?

Het kiezen van een erkend asbestverwijderaar gaat verder dan alleen het vergelijken van prijzen. Het is belangrijk om te kijken naar de ervaring en reputatie van het bedrijf, evenals naar eerdere projecten en hoe deze passen binnen de specifieke behoeften van jouw project. Kies voor een asbestverwijderaar die up-to-date is met de nieuwste opleidingen en certificeringen en die beschikt over de benodigde kennis en ervaring. Het kan ook nuttig zijn om te kiezen voor een bedrijf met ervaring in het verwijderen van asbest in de specifieke materiaalsoorten die aanwezig zijn in jouw project.

Hoeveel kost een asbestanalyse?

De prijs van een asbestanalyse varieert afhankelijk van het aantal monsters dat moet worden onderzocht. Een asbestanalyse kan worden uitgevoerd tegen een prijs vanaf €35 per monster, afhankelijk van het aantal te onderzoeken monsters.

Wat is het microscopisch asbestonderzoek?

Het microscopisch asbestonderzoek wordt uitgevoerd met behulp van gepolariseerde lichtmicroscopie (PLM). Hiermee kunnen laboranten de monsters onderzoeken op de aanwezigheid van asbestvezels. Het analyserapport geeft informatie over de aan- of afwezigheid van asbest, het type asbest en de mate van gebondenheid.

Welke begeleiding en controle zijn er tijdens asbestwerken?

Tijdens de asbestwerken is het belangrijk om de juiste begeleiding en controle te hebben om ervoor te zorgen dat de werken conform de wetgeving worden uitgevoerd en dat de veiligheid van de werknemers en omwonenden gewaarborgd is. Luchtmetingen worden uitgevoerd om te controleren of er geen overschrijdingen zijn van de toegestane asbestvezelconcentratie. Dagelijkse monitoring van de luchtmetingen en tijdige interventies zijn belangrijk om vertragingen en calamiteiten te voorkomen.