Kosten Asbest Dak Vervangen – Tarieven 2024

De kosten voor het vervangen van een asbest dak kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. In 2024 is het bovendien verboden om over een asbestdak te bezitten, wat de vraag naar dakvervanging doet stijgen. Op deze pagina vind je gedetailleerde informatie over de kosten van het vervangen van een asbest dak, inclusief asbest verwijderen kosten en subsidiemogelijkheden.Belangrijke punten om te onthouden:

 • De kosten voor het vervangen van een asbest dak kunnen variëren.
 • In 2024 is het verboden om over een asbestdak te bezitten.
 • Op deze pagina vind je gedetailleerde informatie over de kosten van het vervangen van een asbest dak.
 • De kosten zijn inclusief asbest verwijderen kosten en subsidiemogelijkheden.

Kosten Asbest Verwijderen

Bij het vervangen van een asbest dak moeten eerst de asbesthoudende materialen worden verwijderd. De kosten voor het laten verwijderen van asbest variëren afhankelijk van het aantal vierkante meters dat verwijderd moet worden. Gemiddeld liggen de kosten voor asbestsanering tussen de €825 en €2.425.

Het verwijderen van asbest omvat twee stappen: asbestinventarisatie en asbestverwijdering. De kosten voor asbestinventarisatie variëren van €150 voor Type 0 inventarisatie tot €650-€1.500 voor Type B inventarisatie. De kosten voor asbestverwijdering liggen tussen €675 voor 1-10m2 en €925 voor 31-50m2.

Asbestinventarisatie Kosten

Type Inventarisatie Kosten
Type 0 €150
Type A €350
Type B €650-€1.500

Asbestverwijdering Kosten

Aantal vierkante meters Kosten
1-10m2 €675
11-20m2 €775
21-30m2 €875
31-50m2 €925

Kosten Nieuw Dak Plaatsen

Nadat het asbest dak is verwijderd, moet er een nieuw dak worden geplaatst. De kosten voor het plaatsen van een nieuw dak zijn afhankelijk van het type dak en het materiaal dat wordt gekozen. Voor een dak van 50m2 liggen de gemiddelde kosten tussen €2.300 voor een plat dak met bitumen en €4.300 voor een schuin dak met dakpannen of riet. Deze kosten zijn inclusief arbeid en btw. Het is belangrijk om offertes aan te vragen om de exacte prijzen voor jouw situatie te ontdekken.

asbestdak vervangen tarieven

Om een compleet overzicht te krijgen van de prijzen voor het plaatsen van een nieuw dak na het verwijderen van het asbest dak, zijn hieronder enkele voorbeelden van verschillende daktypen en de bijbehorende kosten:

Type dak Materiaal Kosten (gemiddeld)
Plat dak Bitumen €2.300
Schuin dak Dakpannen €4.300
Schuin dak Riet €4.300

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze prijzen gemiddelden zijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke kenmerken van je dak, de kwaliteit van het materiaal en eventuele extra benodigde werkzaamheden. Daarom is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkersbedrijven om de exacte prijzen voor jouw situatie te achterhalen.

Prijsvoorbeelden

Om je een beter beeld te geven van de totale kosten, volgen hier enkele prijsvoorbeelden:

 • Voor een klein dak van 10m2 liggen de totale kosten voor het vervangen van het asbest dak rond de €1.525, inclusief het vervangen ervan.
 • Voor een groter dak van 30m2 liggen de totale kosten rond de €4.200.
 • Bij een zeer groot dak van 100m2 kunnen de totale kosten oplopen tot gemiddeld €12.725.

*Deze prijzen zijn slechts ter illustratie en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Let op: Het is altijd belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende asbestverwijderingsbedrijven om een nauwkeurigere prijsopgave te ontvangen voor jouw specifieke situatie.

Onderdelen Die De Kosten Beïnvloeden

Verschillende onderdelen hebben invloed op de kosten voor het vervangen van een asbest dak. Zo moet er een asbestinventarisatie worden uitgevoerd voordat het dak kan worden verwijderd. De kosten hiervoor variëren van € 350 voor type A tot € 1.500 voor type B inventarisatie. Daarnaast speelt het aantal vierkante meters dat verwijderd moet worden een rol bij de berekening van de prijs. Ook het afvoeren van het asbesthoudende materiaal en het plaatsen van het nieuwe dak hebben invloed op de totale kosten.

Om een beter inzicht te krijgen in de verschillende kostenposten, hebben we hieronder een tabel samengesteld:

Onderdeel Gemiddelde Kosten
Asbestinventarisatie €350 – €1.500
Aantal vierkante meters Varieert
Afvoeren asbesthoudend materiaal Varieert
Plaatsen nieuw dak Varieert

De kosten voor het vervangen van een asbest dak kunnen dus aanzienlijk variëren, afhankelijk van de specifieke situatie. Het is daarom belangrijk om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij een asbestverwijderingsbedrijf, zodat je een nauwkeurig beeld krijgt van de te verwachten kosten.

asbestsanering prijs

Kostenopbouw Asbest Dak Vervangen

De prijsopbouw voor het vervangen van een asbest dak bestaat uit verschillende kostenposten. Het is belangrijk om deze kostenposten in overweging te nemen bij het bepalen van het budget voor het vervangen van je asbest dak.

 1. Daadwerkelijk verwijderen van de asbest: ongeveer 70% van de kosten
 2. Asbestinventarisatie: ongeveer 23% van de totaalprijs
 3. Afvoeren van het asbesthoudende materiaal: ongeveer 7% van de kosten

Voor het daadwerkelijk verwijderen van de asbest vormen de kosten het grootste deel van het totale bedrag. Dit is begrijpelijk, aangezien het verwijderen van asbest een zorgvuldig en specialistisch proces is dat volgens strikte regelgeving moet worden uitgevoerd.

De kosten voor asbestinventarisatie maken ongeveer 23% uit van de totaalprijs. Een asbestinventarisatie is een noodzakelijke stap voordat het dak kan worden verwijderd. Hierbij worden de aanwezige asbesthoudende materialen in kaart gebracht, zodat het verwijderingsproces veilig kan worden uitgevoerd.

Tot slot vormen de kosten voor het afvoeren van het asbesthoudende materiaal ongeveer 7% van de totale kosten. Het is van groot belang dat het asbest op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier wordt afgevoerd, conform de geldende regels en voorschriften.

“Het is essentieel om een duidelijk beeld te hebben van de kostenopbouw bij het vervangen van je asbest dak. Door rekening te houden met deze kostenposten kun je realistische verwachtingen hebben en je budget adequaat plannen.”

De prijsopbouw van het vervangen van een asbest dak kan van project tot project verschillen. Het is daarom raadzaam om offertes aan te vragen bij gespecialiseerde asbestverwijderingsbedrijven. Op die manier krijg je een duidelijk inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Bespaartips

Om de kosten van het vervangen van een asbest dak te beperken, zijn hier enkele bespaartips:

 • Asbesthoudend materiaal zelf afvoeren: In overleg met het asbestverwijderingsbedrijf kun je ervoor kiezen om het asbesthoudende materiaal zelf af te voeren, wat kosten kan besparen.
 • Voorrijkosten: Kijk naar de voorrijkosten van het bedrijf dat je kiest. Indien mogelijk, kies voor een bedrijf dicht in de buurt om de voorrijkosten te minimaliseren.
 • Collectief van eigenaren: Sluit je aan bij een collectief van eigenaren met asbestdaken om gezamenlijk de kosten te drukken en voordelen te behalen bij het laten verwijderen van asbest.
 • Meerdere offertes aanvragen: Vraag altijd meerdere offertes aan om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen. Vergelijk de offertes grondig en kies de beste optie voor jouw situatie.

Door deze bespaartips toe te passen, kun je de kosten van het vervangen van je asbest dak beperken. Denk altijd goed na over je keuzes en zorg ervoor dat je de veiligheid en kwaliteit van het werk niet in gevaar brengt.

Let op: Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het zelf afvoeren van asbesthoudend materiaal. Raadpleeg altijd een professional en volg de juiste procedures om de gezondheidsrisico’s te minimaliseren.

Offertes Aanvragen

Voor een gedetailleerde prijsopgave voor het vervangen van je asbest dak, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere asbestverwijderingsbedrijven. Door verschillende offertes te vergelijken, kun je de beste prijs en kwaliteit vinden voor jouw specifieke project. Vul het formulier in op onze website en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van geschikte asbestverwijderingsbedrijven in jouw regio.

Hulp Bij Asbest Verwijderen

Als je hulp nodig hebt bij het verwijderen van asbest, kun je je aansluiten bij de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen. Zij bieden een platform aan woningeigenaren met asbestdaken om informatie en ervaringen te delen en samen te staan tegenover de overheid. Daarnaast helpen ze bij het vinden van de juiste specialisten voor het verwijderen van asbest.

De Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen is een waardevolle bron van kennis en ondersteuning voor mensen die te maken hebben met asbestverwijdering. Door lid te worden van deze groep, krijg je toegang tot een gemeenschap van gelijkgestemde individuen die dezelfde uitdagingen en zorgen delen. Samen kun je ervaringen en informatie uitwisselen, wat kan helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen over het verwijderen van asbest.

Voordelen van de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen:

 • Platform om te communiceren met andere woningeigenaren met asbestdaken
 • Deling van informatie, ervaringen en best practices
 • Ondersteuning en advies bij het vinden van de juiste specialisten
 • Gezamenlijke belangenbehartiging tegenover de overheid

Schrijf je vandaag nog in bij de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen en profiteer van de waardevolle hulp en ondersteuning die zij bieden bij het verwijderen van asbest.

Ervaringen van leden:

“Dankzij de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen heb ik waardevolle informatie gekregen over het proces van asbestverwijdering. Ik heb kunnen leren van de ervaringen van anderen en ben in staat geweest om de juiste specialisten te vinden om mijn asbestdak te laten verwijderen. Ik ben erg dankbaar voor de hulp en ondersteuning die ik heb ontvangen.” – Janine, lid van de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen.

Voordelen Genoeg contactpersonen Deskundig advies Gezamenlijke belangenbehartiging
Aansluiting bij een gemeenschap van woningeigenaren Toegang tot experts op het gebied van asbestverwijdering Ondersteuning bij het vinden van specialisten Een stem hebben tegenover de overheid
Het delen van informatie en ervaringen Hulp bij het maken van geïnformeerde beslissingen Advies over subsidiemogelijkheden Gemeenschappelijke acties ondernemen voor betere voorwaarden

Sluit je vandaag nog aan bij de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen en ontvang de steun die je nodig hebt bij het verwijderen van asbest en het omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

hulp bij asbest verwijderen

Conclusie

Het vervangen van een asbest dak brengt kosten met zich mee, maar is ook noodzakelijk vanwege het verbod op asbestdaken vanaf 2024. De kosten voor het vervangen van een asbest dak kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal vierkante meters dat verwijderd moet worden en het type dak dat geplaatst moet worden. Om de kosten zo goed mogelijk te beheren, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende asbestverwijderingsbedrijven. Door meerdere offertes te vergelijken en bespaartips toe te passen, kun je de kosten beperken en de beste prijs vinden voor het vervangen van je asbest dak.

Neem contact op met specialisten in jouw regio voor meer informatie, advies en een gedetailleerde prijsopgave. Deze experts kunnen je helpen bij het bepalen van de exacte kosten en het kiezen van het juiste type dak dat past bij jouw situatie. Ze kunnen ook informatie geven over eventuele subsidiemogelijkheden die beschikbaar zijn voor het vervangen van asbest daken. Het is belangrijk om te investeren in het vervangen van je asbest dak om te voldoen aan de wettelijke voorschriften en de veiligheid van jou en je omgeving te waarborgen.

Voor het beste resultaat is het altijd verstandig om samen te werken met ervaren professionals. Zij hebben de nodige kennis, expertise en apparatuur om het asbest dak veilig te verwijderen en een nieuw dak te plaatsen. Bovendien kunnen ze je helpen bij het aanvragen van eventuele vergunningen die nodig zijn voor het vervangen van het dak. Neem vandaag nog contact op met specialisten in jouw regio en zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de kosten en stappen die nodig zijn om het asbest dak te vervangen.

FAQ

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van asbest?

De kosten voor het laten verwijderen van asbest variëren afhankelijk van het aantal vierkante meters dat verwijderd moet worden. Gemiddeld liggen de kosten voor asbestsanering tussen de €825 en €2.425.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een nieuw dak?

De kosten voor het plaatsen van een nieuw dak zijn afhankelijk van het type dak en het materiaal dat wordt gekozen. Voor een dak van 50m2 liggen de gemiddelde kosten tussen €2.300 voor een plat dak met bitumen en €4.300 voor een schuin dak met dakpannen of riet.

Wat zijn enkele prijsvoorbeelden voor het vervangen van een asbest dak?

Voor een klein dak van 10m2 liggen de totale kosten voor het vervangen van het asbest dak rond de €1.525, inclusief het vervangen ervan. Voor een groter dak van 30m2 liggen de totale kosten rond de €4.200.

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor het vervangen van een asbest dak?

Verschillende factoren kunnen de kosten beïnvloeden, zoals de kosten voor asbestinventarisatie, het aantal vierkante meters dat verwijderd moet worden, het afvoeren van het asbesthoudende materiaal en het plaatsen van het nieuwe dak.

Wat is de prijsopbouw voor het vervangen van een asbest dak?

Ongeveer 70% van de kosten zijn voor het daadwerkelijk verwijderen van de asbest. De kosten voor asbestinventarisatie maken ongeveer 23% uit van de totaalprijs en de kosten voor het afvoeren van het asbesthoudende materiaal ongeveer 7%.

Wat zijn enkele bespaartips voor het vervangen van een asbest dak?

Je kunt ervoor kiezen om het asbesthoudende materiaal zelf af te voeren in overleg met het asbestverwijderingsbedrijf. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de voorrijkosten van het bedrijf en offertes van verschillende bedrijven te vergelijken voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe kan ik offertes aanvragen voor het vervangen van een asbest dak?

Vul het formulier in op onze website en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van geschikte asbestverwijderingsbedrijven in jouw regio.

Waar kan ik hulp krijgen bij het verwijderen van asbest?

Je kunt je aansluiten bij de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen voor informatie en ondersteuning bij het verwijderen van asbest.

Wat is de conclusie over de kosten voor het vervangen van een asbest dak?

Het vervangen van een asbest dak brengt kosten met zich mee, maar is ook noodzakelijk vanwege het verbod op asbestdaken vanaf 2024. De kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren. Door offertes aan te vragen en bespaartips toe te passen, kun je de kosten beperken en de beste prijs vinden voor het vervangen van je asbest dak.